Niet-beursgenoteerde aandelen

De beste fondsen selecteren om sterke rendementen te leveren

Wij hebben een bewezen vermogen om solide private-equityfondsen te kiezen en wereldwijd gediversifieerde portefeuilles samen te stellen, die alle geledingen van het private-equityspectrum dekken. De inzichtelijke kijk op de wereld van onze beleggingsbeheerders gaan goed samen met een individuele beleggingsstrategie.

Waarom niet-beursgenoteerde aandelen?

Private equity biedt potentieel hogere rendementen dan publieke aandelen, evenals toegang tot thema's, technologie en talent die mogelijk niet beschikbaar zijn via de publieke aandelenmarkten. Een van de belangrijkste voordelen van deze vermogenscategorie is dat het privé-eigendom vaak de beste manier kan zijn om voorwaarden voor groei en meer efficiëntie te creëren.

Onze benadering

Bij Aberdeen zijn er geen sterbeheerders, wij stellen ons op als team. Wij willen investeren in beheerders die uitstekend leiderschap en discipline bieden. Heel vaak zijn dit minder bekende beheerders die hun taken gespecialiseerd aanpakken. Wij beleggen nooit automatisch opnieuw in opvolgende fondsen van beheerders en evalueren deze herbeleggingsopportuniteiten zoals we zouden doen bij elk nieuw beheersteam.

Operationele en juridische due diligence is een sleutelelement in de betrachting om het neerwaartse risico te matigen. Dit omvat een overzicht van tegenpartijen en achtergrondcontroles bij belangrijke particulieren.

Wij hebben momenteel £2.45 billion* aan fondsen in beheer binnen Private Equity. Wij bieden een flexibel, klantgeoriënteerde productstructuur en beheren rekeningen voor een ruim gamma aan klantentypes.

*Bron: Aberdeen Asset Management PLC 30 june 2018