Converteerbare obligaties

Een geschiedenis van aandeelachtige rendementen en obligatie-achtig risico

Waarom converteerbare obligaties?

Converteerbare obligaties zijn een aantrekkelijke manier om blootstelling te verwerven aan een verlengd marktherstel met minder risico dan bij aandelen.

Europese converteerbare obligaties zijn een aantrekkelijke optie voor beleggers die positief zijn over de aandelenvooruitzichten, maar die het ermee geassocieerde volatiliteitsniveau niet willen aanvaarden.

Converteerbare obligaties geven beleggers de kans om potentiële blootstelling aan met aandelen vergelijkbare prestaties te verwerven.

Een kans om te delen in het groeipotentieel van aandelen, terwijl het risico en de volatiliteit beperkt worden tot niveaus die bedrijfsobligaties over het algemeen vertonen.

Wij zijn ervan overtuigd dat converteerbare obligaties kunnen bijdragen aan een gediversifieerde asset allocatie.

Onze benadering

  • Ons team maakt deel uit van het Fixed Income team van Aberdeen, wat ons de kans geeft ten volle gebruik te maken van de ervaring en de middelen van het team.
  • We zijn actief, niet passief, en zijn constant betrokken bij de markt. We hebben een grondige kennis van elk effect en de handelspatronen ervan
  • Brede ervaring met beleggen in de Europese converteerbareobligatiemarkten
  • Dynamisch beheer van alle algemene factoren die deze beleggingscategorie beïnvloeden – aandelenwaarderingen, rentevoeten, krediet, valuta- en volatiliteitswaarderingen, en we voegen waarde toe vanuit een individueel perspectief door het krediet en de aandelen te analyseren op bedrijfsniveau.