Obligaties - Europa

Fundamenteel onderzoek en actief beheer

Waarom Europees vastrentende waarden?

Beleggen in Europees krediet biedt beleggers een manier om opbrengsten en rendementen een impuls te geven.

Na de gebeurtenissen Europa kunnen we er niet van uitgaan dat alle staatsobligaties risicovrij zijn. De bedrijfsobligaties van financieel gezonde bedrijven zijn een potentieel veiligere belegging geworden.

Managementteams blijven hun bedrijven conservatief beheren en met name de financiële sector blijft de hefboom verminderen om te voldoen aan de nieuwe regels.

De bedrijfswaarderingen zien er aantrekkelijk uit en de huidige kredietspreads bieden voldoende compensatie voor het risico op wanbetaling.

Onze benadering

  • Door inefficiënties binnen de markten komen er kansen naar voren die voordelig kunnen worden benut door nauwgezet, fundamenteel onderzoek en actief beheer
  • Wij helpen onze klanten bij het realiseren van hun rendementsverwachtingen en streven ernaar hoogst gediversifieerde portefeuilles te creëren
  • Beleggingsmogelijkheden zouden benut moeten worden binnen een duidelijk risicokader om te verzekeren dat diversificatie leidt tot een hogere portefeuille efficiëntie en niet tot een onbedoelde risicoconcentratie.
  • We maken gebruik van bottom-up effectenselectie, die gedreven wordt door de overtuiging dat op lange termijn alle obligatiemarkten de economische en kredietkerncijfers weerspiegelen.
  • Intensief onderzoek uit eigen hand, uitgevoerd door specialisten, in combinatie met een duidelijke, gedisciplineerde en flexibele benadering van waarde en risico.